The Lie detector 

Onze nieuwste attractie is inmiddels te boeken en reeds vanaf het eerste optreden kunnen we spreken over een groot succes. 

De "verdachte" neemt plaats op een speciale stoel en wordt d.m.v. sensors aangesloten op de machine. Vervolgens worden aan de persoon 10 vragen gesteld welke beantwoord moeten worden met ja of nee. 

De Leugendetector meet de reacties van de "verdachte" d.m.v. sensors op de huid. Alhoewel er aan de testpersoon vaak niets te zien is reageert de persoon wel degelijk op bepaalde vragen. Zo zal zijn of haar hartslag veranderen, de weerstand van de huid is niet meer hetzelfde, evenals de temperatuur van de testpersoon kan licht veranderen. De leugendetector vangt al deze signalen op en vertaald dit in een grafiek. De grafiek stijgt naarmate de hartslag en temperatuur van de verdachte stijgt, en daalt wanneer het tegenovergestelde gebeurt. 

Kan Erik Hulzebosch nog wel thuiskomen?

Na de 10 vragen printen we de gestelde vragen uit op A-4 formaat met achter elke vraag de antwoorden die de verdachte gegeven heeft met een grafiek hoe het lichaam gereageerd heeft. De interpretatie van de grafiek staat standaard achterop. De Nul-lijn van de grafiek zijn de gemeten emoties aan het begin van de sessie.
Als de verdachte niet reageert op een bepaalde vraag zou de lijn dus constant moeten zijn, of in sommige gevallen iets naar beneden kunnen gaan. Als de verdachte echter wel degelijk reageert op bepaalde vragen stijgt de grafiek. Een stijgende grafiek hoeft echter niet te betekenen dat de verdachte niet de waarheid spreekt, maar geeft inzicht in de persoon zijn innerlijke reacties. Het is aan de ondervrager om deze resultaten te analyseren en iedereen kan daaruit zijn eigen conclusies trekken.

De gestelde vragen zijn in onderling overleg met de klant samen te stellen en onderverdeeld in categorieen : Bijvoorbeeld :Werk en carriere(" Maakt U altijd eerst Uw werk af,.of gaat U liever eerder naar huis ?") , sex (" Bent U wel eens vreemd gegaan ?"), betrouwbaarheid ("Zou U een bedrijfsgeheim verkopen voor 10.000 gulden cash ?"), algemeen(bent U jaloers op Uw buurman ?"), maar ook kunnnen sessies geschreven worden speciaal gericht op een evenement of bedrijf.("Wist U dat het produkt van bedrijf X marktleider is ?") 

De set bestaat uit een stoel met ingebouwde sensors, grootbeeldprojectie zodat alles perfect te volgen is voor de verdachte en toeschouwers, printer en een schitterend geschilderd decor.


Vertelt hij de waarheid?

 

copyright 2002 DeCorsign websolutions & computers